• home
  • Stiri medicale
  • Centru medical SanConfind - deschiderea pe 16 aprilie, 2015

Centru medical SanConfind - deschiderea pe 16 aprilie, 2015

Centru medical SanConfind Poiana Campina - deschiderea pe 16 aprilie, 2015S-a facut receptia tehnica a Bazei de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic si de Recuperare Medicala din cadrul Centrului Medical SanConfind Poiana Campina. Este vorba, în principal, despre cladirea cilindrica avand un acoperis-cupola care a fost adaugata la imobilul fostului Spital Poiana Campina (imobil în care a functionat, decenii întregi, sectia externa a Spitalului Municipal Campina). Imobilul care a gazduit vechiul spital, modernizat si el din temelii de catre arhitectul francez Christian Tanascaux, este si el de nerecunoscut prin noua sa arhitectura si urmeaza a fi terminat peste doi-trei ani.

Baza de Tratament, prin dotarile ei ultraperformante si de ultima generatie, este considerata cea mai importanta sectie a viitorului Spital SanConfind, un fel de Perla Coroanei pentru cea mai importanta unitate spitaliceasca în regim privat din judetul Prahova.


Receptia lucrarii s-a realizat în prezenta reprezentantilor Confind SRL - finantatorul Centrului Medical SanConfind, a reprezentantilor firmei franceze de arhitectura, a reprezentantilor antreprenorului - general (Edilconst SA) si ai celorlalte firme care au executat lucrari în diferitele etape ale acestei impresionante investitii, precum si ai unor reprezentanti ISU. Receptia a privit mai mult partea tehnica a constructiei (structura de rezistenta, compartimentare, sisteme de circulatie a apei sarate, de ventilatie, de alarmare etc).


Datorita numeroaselor si performantelor dotari cu care va fi înzestrata Baza de Tratament, inaugurarea acesteia se va face luna viitoare, pe 16 aprilie. Aceasta prima sectie a Spitalului SanConfind va avea o structura de invidiat, demna de un spital cu adevarat european. Sunt prevazute, de asemenea, spatii rezervate pacientilor care doresc masaj, împachetari cu namol de Techirghiol sau cu parafina, sauna uscata şi umeda, sali pentru balneohidroterapie cu apa sarata de la vechile izvoare ale comunei Poiana Campina, precum şi spatii speciale unde functioneaza dispozitive ultramoderne pentru recuperarea robotizata a membrelor superioare si inferioare (la copii şi adulţi). Printre dotarile exceptionale am aminti, de asemenea, sistemul de geamuri termoizolante tripan (cu trei straturi de geam, pentru a reduce la maximum pierderile de caldura), dar si sistemele speciale pentru recuperarea caldurii din aerul uzat eliminat din cladire.

Apa sarata ca la Marea Moarta

"Spitalul SanConfind este o investitie curajoasa si foarte importanta, cum în putine locuri din Romania mai putem întalni azi. Aceasta prima sectie a spitalului, careia îi facem acum receptia, este mai mult decat o simpla sectie, caci Baza de Tratament reprezinta un sector cu totul si cu totul special si performant. Punctele sale forte sunt apa foarte sarata (captata din vechile izvoare ale comunei) si namolul de Techirghiol, adus si pastrat în conditii speciale. O apa cu atata salinitate (aproape 300 g/l) nu se gaseste decat la Marea Moarta, în Israel", a subliniat, în alocutiunea sa de la începutul întalnirii, arhitectul Christian Tanascaux. "Noi nu inauguram astazi Spitalul SanConfind, ci facem numai receptia la terminarea lucrarilor pentru zona de balneo. E o chestie pur tehnica aceasta receptie a cladirii noi, adagate la vechea cladire a Spitalului Poiana Campina. Ne-am hotarat sa facem inaugurarea spitalului pe data de 16 aprilie. Indiferent ce se întampla, le-am scris constructorilor, fiecaruia în parte i-am scris, sa termine tot ce mai este de facut pentru ca, pe 16 aprilie 2015, sa putem inaugura partial spitalul prin darea în functiune a acestei baze de tratament. Cine nu poate respecta acest termen va fi dat afara," a declarat Ioan Simion, presedintele Confind SRL, finantatorul Spitalului SanConfind.

Sala Bazinelor, atractia Bazei de Tratament

Conducerea spitalului a achizitionat pentru Baza de Tratament materiale, aparate, dispozitive si echipamente dintre cele mai moderne si mai performante, de la cei mai buni producatori mondiali de aparatura medicala, dintre care am aminti: Chatanooga (SUA), Motorika (Israel), Somethy (Franta), Deutsche Steinzeug (Germania), Philips (Olanda) etc. Sala Bazinelor, cu o forma cilindrica si un acoperis-cupola, are trei bazine alimentate cu apa foarte sarata ce prezinta o mineralizare totala de exceptie (321 g/l) si este captata din vechile izvoare ale comunei Poiana Campina, care era, acum un secol, o celebra statiune balneara. Prin Baza de Tratament (BT) a Spitalului SanConfind, comuna si-ar putea recapata faima de odinioara. La capatul bazinului pentru adulti, de 9x4 metri, exista o macara pivotanta pentru accesul facil în bazin al persoanelor cu deficiente locomotorii. În spatiile din jurul Salii Bazinelor se pot face bai de namol, bai cu apa sarata, bai de plante, bai cu dioxid de carbon si bule, dus subacval. Pacientii pot beneficia de bai de namol în cazi cu apa sarata încalzita, la care se adauga 10-12 kg de namol. Concentraţia de namol se poate modifica în funcţie de prescripţia medicului balneolog. Baile sunt urmate de duşuri calde şi odihna de circa o ora. În zona dusurilor din Sala Bazinelor s-au executat finisaje HT de top (gresie, faianta), fabricate de concernul german Deutsche Steinzeug, cel mai bun producator mondial în domeniu, cu un permanent efect antibacterian si de autocuratare (asigura o curatenie activa garantata toata viata). Cei suferinzi pot face hidrokinetoterapie în cada-trefla si în cele trei bazine cu apa sarata: bazinul pentru adulti si cel pentru mers în contracurent (ambele cu adancimea de 1,2 m), si bazinul pentru copii (0,5 m adancime). Pacientii au la dispozitie halate, prosoape, papuci, dar si ochelari de protectie, pentru a nu le intra apa sarata în ochi. Exista patru vestiare (pentru barbati, femei, persoane cu dizabilitati si VIP-uri) dotate cu dulapuri si toate cele necesare. Tamplaria este una cu totul speciala, rezistenta la umiditate. În multiplele procese hidroterapeutice de recuperare se folosesc jeturi subacvale la diferite adancimi, cu viteze şi presiuni reglabile. De asemenea, Baza de Tratament (BT) are cazi cu apa sarata calda şi namol de Techirghiol, precum si cazi special concepute pentru "duş subacval". Extrem de relaxanta este hidroterapia sub dusul Vichy. Foarte benefica este detoxifierea în sauna uscata si în sauna umeda. Exista aer conditionat în toata cladirea, procesat în mai multe CTA-uri.

Fizioterapie si roboti medicali de înalta performanta

Procedurile de fizioterapie ce se vor aplica aici sunt foarte numeroase. Unele dintre ele (aplicatii de unde-soc extracorporale, metoda deep-oscillation prin atractie electrostatica si frecare) sunt mai rar întalnite. Pacientii care vor trece pragul Bazei pot beneficia de magnetoterapie, ultrasunete, laserterapie, unde scurte, terapie combinata (ultrasunete si curenti de joasa frecventa). terapia TEKAR, crioterapie. Pentru sanatatea lor vor lucra si aparatele de electroterapie prin curenti galvanici si curenti de joasa si medie frecventa (TENS, diadinamici, cu impulsuri rectangulare sau exponentiale, faradici, Trabert, HUFFSCHMIDT, interferentiali etc). Aparatul pentru terapia durerii cu unde de soc, de la un cunoscut producator american, foloseste undele de soc pe doua canale, cu posibilitatea cuplarii simultane a doi aplicatori. Unda de soc creaza presiune asupra tesuturilor afectate, ceea ce duce la cresterea permeabilitatii celulare, stimuland microcirculatia si metabolismul celular, grabind astfel vindecarea. Pot fi tratate în acest fel durerile de genunchi, durerile de sold, de umar, de cot si de spate, pintenii calcaneeni ("ciocurile"), întarzierile sau lipsa de consolidare osoasa, leziunile tegumentare cronice (ulcere varicoase). Foarte performanta este aparatura medicala robotizata pentru recuperarea deficitelor membrelor superioare si inferioare (pacienti cu AVC, paraplegii, tetraplegii si alte afectiuni neurologice). Nu va lipsi, desigur, masajul terapeutic (sedativ, decontracturant, tonifiant, de drenaj limfatic).

Milenara acupunctura, binefacatoare si astazi

Un alt punct forte al Bazei de Tratament îl reprezinta acupunctura - insertia de ace foarte subtiri în anumite puncte de pe corp, cu scopul final de a elibera caile prin care curge energia vitala a organismului. Acele pot fi îndoite, încinse sau chiar puse la curent electric slab. Sute de boli se pot trata prin acupunctura. În funtie de gravitatea afectiunii, dupa cel putin 15 sedinte, pacientii vor putea simti efectele benefice ale miraculoaselor terapii din medicina traditionala chineza, aplicate de un cunoscut medic specialist chinez, care va sosi la sfarsitul acestei luni direct din China.

Baza de Tratament - o oaza de sanatate

"Baza de Tratament a Spitalului SanConfind reprezinta un reper important al balneologiei si medicinei de recuperare din Romania. Cu ajutorul apei foarte sarate captate dintr-un vechi izvor de la marginea comunei, al namolului sapropelic de Techirghiol, cu ajutorul robotilor medicali ultraperformati si al terapiilor medicinei traditionale chineze, încercam sa fim o oaza de sanatate într-o lume marcata tot mai mult de maladii si suferinte", considera Ioan Simion, presedintele Confind SRL.

 

La Baza de Tratament SanConfind, pacientii vor fi îngrijiti de un medic specialist chinez cu ajutorul miraculoaselor metode de acupunctura

Spitalul SanConfind din Poiana Campina îsi va deschide în scurt timp portile prin darea în folosinta a primei sale sectii: „Baza de Tratament Balneologic, Fiziokinetoterapeutic si de Recuperare Medicala". Prin calitatea aparatelor si echipamentelor medicale din dotare, ca si a personalului medical angajat, Baza de Tratament va ajunge, nu peste multa vreme, printre cele mai moderne si mai cautate unitati de balneologie si recuperare medicala din tara, o adevarata oaza de sanatatate realizata la cele mai înalte standarde europene, dar si la cele mai înalte standarde chinezesti. Acest lucru este posibil gratie colaborarii dintre Centrul Medical SanConfind Campina, societatea care detine spitalul cu acelasi nume, si una dintre cele mai importante companii medicale din China, care detine în tara de origine, printre altele, opt clinici în care numerosi pacienti internationali beneficiaza de tratamente de recuperare medicala prin miraculoasele metode ale medicinei traditionale chineze, un accent deosebit punandu-se pe acupunctura.


Primul fruct al acestei colaborari este trimiterea de catre compania chineza la Spitalul SanConfind a unuia dintre cei mai buni medici specialisti ai sai în acupunctura si recuperare medicala. Astfel, doctorul Qu Zongfeng, un practician de exceptie în domeniul acupuncturii, va sosi în Campina la mijlocul lunii viitoare, gata sa-si puna toata priceperea si energia sa în slujba vindecarii pacientilor care vor trece pragul Bazei de Tratament SanConfind. Acupunctura este o metoda rar întalnita în judetul nostru (corect aplicata - si mai rar, deoarece necesita cunostinte deosebite, un grad mare de specializare si o îndemanare de rara finete), iar sosirea medicului chinez va face din Baza de Tratament SanConfind o adevarata citadela a medicinei de recuperare din Romania.


O medicina plina de principii filozofice, dar si de vindecari miraculoase

Daca în Antichitate, se poate spune ca grecii erau un popor de filozofi, iar romanii, un popor de juristi, nu mai putin adevarata ar fi afirmatia care sustine ca, din cele mai vechi timpuri, chinezii au cautat sa gaseasca leacuri celor mai diverse si mai dificile boli. Din acest punct de vedere, chinezii de acum cateva milenii pot fi considerati un popor de medici, aceasta caracteristica a poporului chinez dainuind pana în prezent. Dovada este faptul ca si în zilele noastre metodele alternative ale medicinei traditionale chineze vindeca miraculos numeroase maladii în fata carora medicina clasica îsi arata neputinta. Printre aceste metode, la loc de cinste a fost întotdeauna si ramane înca acupunctura, care se foloseste în tratarea a circa o suta de afectiuni, în multe dintre acestea reusindu-se doar o îmbunatatire considerabila a starii bolnavului, în alte situatii, chiar o însanatosire miraculoasa a acestuia. De la începutul secolului trecut, în China au patruns masiv metodele medicinei europene, dar cu toate acestea, chinezii nu au renuntat la medicina lor veche de 3-4000 de ani, ba dimpotriva.

Teoria Yin si Yang

Acupunctura (ca, de altfel, întreaga medicina traditionala chineza), îsi trage seva din cateva concepte si principii ale filozofiei chineze enuntate înca acum cateva milenii. Printre acestea se numara Yin si Yang, doua concepte religioase care reprezinta fortele primordiale si complementare ce compun universul si toate componentele acestuia. Yin este elementul întunecat (trist, pasiv, sobru, feminin, introvertit, intim) si corespunde noptii. Yang este elementul luminos (fericit, plin de vitalitate, activ, stralucitor, masculin) si corespunde zilei. Yin este adeseori simbolizat de apa si de pamant, în timp ce Yang este simbolizat de foc si de vant. Orice fenomen sau lucru din Univers are douã aspecte, unul Yin si celalalt Yang, care sunt opuse, dar în acelasi timp sunt interdependente si se pot transforma unul în celãlalt. Aceasta este legea generalã a modului în care este alcãtuitã lumea. Teoria Yin-Yang este o structurã conceptualã utilizatã în China încã din antichitate, pentru a analiza lumea naturalã, omul si Cerul. Cu alte cuvinte, ea a stat la baza întelegerii legilor Universului. Constiinta chinezului nu poate cunoaste lumea în afara celor douã aspecte ale sale: Yin si Yang. O descriere extrem de sugestiva a modului de functionare a principiilor yin si yang o gasim la Bruce Lee, cunoscutul campion de odinioara al artelor martiale: "Atîta vreme cît vom persista în a separa yin si yang nu putem spera sa-i atingem... Daca cineva vrea sa ajunga undeva cu bicicleta nu va putea sa împinga ambele pedale concomitant, caci va ramîne pe loc. Pentru a avansa, trebuie sa împinga o pedala si sa o elibereze pe cealalta, simultan. Miscarea completa consta în împinge/elibereaza. Împingerea este urmarea eliberarii si fiecare dintre ele devine, respectiv, cauza celeilalte". În basmele occidentale, inevitabil, binele distruge raul. Însa în Orient, ideea fundamentala este de a armoniza cele doua forte, reprezentate de Yin si Yang.


Energia Qi. Energia vitala

Un alt fundament al acupuncturii este conceptual de energie Qi. Energia Qi - denumita si energia vitala - este acea energie care controleaza functiile organismului prin 14 meridiane bine definite. Despre meridianele energetice Qi, precum si despre fluxul energiei vitale exista o întreaga teorie, foarte dezvoltata si cu foarte multe detalii. Sintetic vorbind, energia Qi circula de-a lungul unor meridiane pe parcursul a 24 de ore, acest drum energetic fiind numit Marele Circuit Cosmic. În tot acest timp, fiecare meridian prezinta un flux de activitate maximal de circa doua ore, alternand cu perioade de minima intensitate (de "repaus") de alte doua ore. Ciclicitatea si alternanta acestor energii sunt influentate de energiile din mediu, de anotimp, de energiile cosmice. Astfel ca, în functie de acest "bioritm" determinat de energiile Qi, se indica coordonarea activitatilor zilnice, dar si o operatie de organ, de exemplu, în ciclul maximal al organului respectiv. Nu are rost sa prezentam toate cele 14 meridiane ale energiei Qi din medicina traditionala chineza, dar pentru o mai buna întelegere a tainelor acupuncturii, ne vom opri totusi la prezentarea meridianului inimii (shao yin), care este de o importanta vitala. Meridianul inimii porneste profund din inima, traverseaza plamanii, iese la suprafata prin axila (subrat), coboara pe brat, antebrat, traverseaza palma pana la unghia degetului mic. O alta ramura a acestui meridian urca pe la baza gatului, mandibula, ocoleste gura si se opreste sub globul ocular. Manifestarile afectarii meridianului inimii: gura uscata; febra; dureri de ochi; palme fierbinti si umflate; sete; picioare reci; dureri de spate; dureri de cap; iradierea durerii pe antebrat pana la degetul mic; durere în capul pieptului. Manifestarile inimii: durere in capul pieptului; agitatie; transpiratii; palpitatii; senzatie de sufocare; ameteli; insomnie; lesin.


Ce este acupunctura?

Dupa prezentarea fundamentelor sale metafizice, putem spune ca acupunctura este o tehnica medicala chineza traditionala de deblocare a Energiei Qi prin insertia de ace foarte subtiri (cu diametru de doua-trei zecimi de milimetru), în anumite puncte de pe corp, cu scopul final de a echilibra fortele antagoniste yin si yang. Qi-ul este o energie care se presupune ca trece prin toate corpurile. Se considera ca aceasta energie curge prin corp urmand 14 cai principale numite meridiane. Cand yin si yang sunt în armonie, qi-ul curge liber prin corp, iar persoana este sanatoasa. Cand o persoana este suferinda, fie bolnava, fie ranita, exista o obstructie, o blocare pe unul dintre aceste meridiane. Medicina chineza traditionala a identificat aproximativ 500 puncte specifice în care se pot insera ace pentru a obtine rezultate specifice. Acupunctura se practica în China de mai bine de 2000 ani (unii cercetatori cred ca ar exista de 4000 ani, iar altii, chiar de 8000 de ani). Astazi, acele sunt îndoite, încinse sau chiar puse la curent electric slab, ultrasunete sau anumite unde de lumina. Qi-ul este definit ca fiind nedetectabil de catre metodele stiintei empirice.

Acupunctura urechii

O varianta a acupuncturii traditionale este reprezentata de terapia auriculara sau acupunctura urechii. Aceasta este o metoda de diagnosticare si tratament bazata pe conceptia, fara suport teoretic, ca urechea este harta organelor din corp. De exemplu, o problema cu un organ cum ar fi ficatul, se trateaza prin inserarea unui ac într-un anumit punct de pe suprafata urechii care se presupune a corespunde organului respectiv.


Daca ar fi sa facem o comparatie, urechea este pentru acupunctura auriculara ceea ce este laba piciorului pentru reflexoterapie. Se stie ca reflexoterapia actioneaza asemanator cu acupunctura, numai ca în loc de ace se foloseste apasarea unor puncte reflexogene specifice din talpa, puncte de apasare care stimuleaza anumite organe si zone specifice din organism. Prin reflexoterapie se deblocheaza si elimina acumularile de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principala cauza a îmbolnavirilor curente. Întelegand reflexoterapia, putem întelege mai usor acupunctura si substanta finalitatii sale: deblocarile de energie vitala Qi din zonele afectate ale organismului.

Aproximativ 100 de boli se pot trata cu acupunctura

Acupunctura din medicina traditionala chineza reprezinta metoda straveche de vindecare în cadrul careia, prin implantarea unor ace în anumite puncte ale corpului omenesc, se activeaza energiile care circula prin corp, tratandu-se astfel foarte multe boli. Cu ajutorul acestor ace directionam energie spre zonele bolnave sau cu traume din corpul bolnavului. În cazul suferintelor provocate de un exces de energie, aceasta va fi dispersata catre alte zone ale corpului. Meridianele blocate vor fi redeschise prin directionarea de energie catre acestea. În final, prin sedintele de acupunctura se urmareste restabilirea echilibrului yin si yang.


Bolile ce pot fi tratate cu acupunctura sunt numeroase, si chiar în cazul celor care nu sunt vindecabile, se pare ca prin insertia acelor pe anumite meridiane energetice ale corpului unui pacient, se poate observa o ameliorare considerabila a afectiunii tratate. În ultimii ani, bolile psihice au început sa fie tratate din ce în ce mai mult cu ajutorul acestei metode care a împartit lumea medicala. Fiindca sunt multi specialisti în medicina fizica si balneologie care nu recomanda aceasta terapie. Chiar daca acupunctura ramane înca o tema controversata în medicina clasica (împartita si ea între practicienii alopatiei si cei ai homeopatiei), ea a reusit sa trateze numeroase afectiuni de ordin fizic si psihic. Într-o societate din ce în ce mai dinamica si mai consumatoare de timp si de resurse naturale, în care stresul si alimentatia nesanatoasa sunt principalii factori ce stau la baza multor afectiuni (precum obezitatea, insomniile, indigestia etc.), acupunctura si-a aratat de multe ori beneficiile sale asupra organismului uman.

Cel mai des întalnite afectiuni vindecate cu ajutorul acupuncturii sunt: obezitatea, insomnia, reumatismul si migrenele. Daca suferi de obezitate, una dintre cele mai sigure solutii o reprezinta acupunctura. Astfel, întepand anumite puncte de pe meridianele intestinului gros, ale ficatului si ale plamanilor, se va inhiba centrul de foame si se vor stimula functiile celorlalte organe, astfel încat toate substantele nutritive din alimente vor fi distribuite acolo unde trebuie. Alaturi de tratamentul cu acupunctura, este nevoie însa si de un regim alimentar sanatos.

Insomnia reprezinta una dintre cele mai des întalnite boli moderne. Lipsa somnului conduce catre frustrare, agitatie, catre o stare de rau si disconfort continuu. Acele de acupunctura se fixeaza pe punctele specifice energiilor în cauzasi stabilizeaza echilibrul necesar. Desi pare ciudat, s-a demonstrat ca acupunctura are uneori efecte benefice asupra reumaticilor. În cazurile reumatice, tratamentele cu acupunctura sunt personalizate, în functie de zona cu probleme a pacientului. si migrenele sunt tratate cu ajutorul acupuncturii. Punctele specifice acestor probleme se afla pe toata suprafata corpului, iar tratamentul dureaza în functie de gravitatea afectiunii.

Pe langa cele patru afectiuni mentionate mai sus, acupunctura mai are efecte benefice si în afectiunile sistemului cardiovascular (precum: hipertensiunea arteriala, tensiunea oscilanta, palpitatiile, circulatia proasta) si ale celui respirator (gripe, raceli, rinite, alergii, sinuzite, astm etc.). Tulburarile menstruale, infertilitatea, lipsa libidoului, chisturile, nodulii, diabetul sau dezechilibrele hormonale, toate pot fi tratate cu ajutorul acelor de acupunctura. Rezultate foarte bune se obtin în tratamentul unor boli cum ar fi: anxietatea, depresia, timiditatea, teama, trauma, atacurile de panica. Se considera ca aproximativ 100 de boli se pot trata prin acupunctura.

Principalele boli/afectiuni tratabile prin acupunctura

- Stres
- Migrene
- Ameteli
- Insomnii
- Oboseala cronica
- Instabilitate emotionala
- Depresii
- Anxietate
- Atacuri de panica
- Tulburari endocrine: tiroida, paratiroide (caderi de calciu), suprarenale, deficiente de crestere la copii, reglarea ciclului, tulburari de menopauza, osteoporoza (stoparea degradarii masei osoase), disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.)
- Tulburari de metabolism, obezitate, diabet.
- Afectiuni digestive: gastrite, enterocolite, colite, ulcer, esofagite de reflux, constipatie, hemoroizi, balonari etc.
- Afectiuni hepato-biliare: litiaza biliara, hipercolesterolemie etc.
- Afectiuni renale (se elimina nisipul si pietricelele), litiaze, prostatite, enurezis nocturn, edeme (picioare umflate) etc.
- Afectiuni circulatorii: hipo si hipertensiune, arterioscleroza, guta, sindromul mainilor si picioarelor reci, dureri de picioare
- Afectiuni ORL: bronsite, rinite, sinuzite, nevralgii, astm etc.
- Crampe musculare, luxatii, entorse, dureri de spate, inflamatii ale tendoanelor etc.
- Cifo-scolioza
- Coxartroza
- Coxartroza unilaterala
- Coxartroza bilaterala
- Deficit motor
- Discopatie lombara
- Discopatie cervicala
- Displazie de sold
- Entorsa la glezna
- Entorsa la genunchi
- Entorsa la cot
- Fractura femurala
- Fractura tibiala
- Gonartroza
- Hernie de disc
- Hemipareza
- Incontinenta urinara
- Leziuni musculare
- Lombosciatica
- Luxatii
- Luxatie de sold
- Paralizii
- Picior equin
- Sterilitate secundara
- Pareza faciala
- Fumatul
- Ataxia
- Ataxia cerebeloasa
- Ataxia ereditara
- Ataxia Spinocerebelara
- Ataxia Friedreich
- Paralizie Cerebrala
- Polineuropatie
- Encefalopatie
- Encefalita (sechele)
- Encefalopatie infantila
- Boli neurologice motorii
- Scleroza Laterala Amiotrofica
- Scleroza Laterala Primara
- Atrofie Musculara Spinala
- Microcefalie
- Scleroza Multipla (în placi)
- Distrofie Musculara
- Distrofie Musculara Becker
- Distrofie Musculara Duchenne
- Distrofie Musculara Progresiva
- Neurotoxicitate
- Parkinson
- Afectiuni Periferice ale Nervilor
- Tetrapareza Spastica
- Traumatism Vertebro-Medular (Leziuni ale Maduvei Spinarii)
- Accident Vascular Cerebral
- Traumatism Cerebral Post-Traumatic (sechele)
- Artrita
- Boli autoimune
- Insuficienta renala cronica
- Osteoporoza
- Boli Vasculare Periferice
- Afectiuni reumatice
- Afectiunile ginecoabdominale
- Artroza
- Afectiuni cardio-vasculare
- Cifoza
- Programe pentru supraponderali
- Periartrita scapulo humerala (psh)
- Scolioza in "s"
- Scolioza in "c"
- Scolioza stanga
- Scolioza dreapta
- Spondilita anchilozanta
- Spondiloza cervicala
- Tendinita
- Torticolis

 

Sursa: www.sanconfind.ro