Fii Mos Craciun pentru o zi

Sustine Campania Umanitara "Fii Mos Craciun pentru o zi", din 10-25 decembrieCraciunul sau Sarbatoarea Nasterii Mantuitorului este cu siguranta cea mai frumoasa perioada a anului. Fiecare dintre noi isi pregateste locuinta pentru a primi oaspeti, pentru a-i primi pe cei dragi, oferindu-le cele mai bune bucate. Atmosfera care ne invaluie in preajma acestei Sarbatori ne induce o stare de relaxare, fericire, multumire, recunostinta, numai sentimente pozitive.

Din pacate, insa, langa noi sunt persoane care nu se pot bucura de toate aceste lucruri. Sunt persoane care, in timp ce noi ne bucuram impreuna cu familia si cu cei dragi de aceasta Sarbatoare, poate dorm flamande, in frig, in strada, etc. Sunt copii in strada, in canalele oraselor mari din Romania, care nu au cunoscut dragostea mamei sau caldura unei familii.

Sunt batrani ai strazii care dupa o viata de truda au fost alungati in strada de propriii lor copii, ajungand sa cerseasca la coltul strazii sau sa manance din gunoaie. Sunt batrani care isi petrec sarbatorile singuri, pentru ca nimeni nu le trece pragul casei sa le spuna "Sarbatori Fericite!" Sunt copii orfani, mame vaduve, copii bolnavi de cancer si leucemie care nu pot simti bucuria Craciunului si care nu pot privi spre viitor cu optimism, asemenea multora dintre noi.

Craciunul este perioada anului in care avem ocazia sa redescoperim bucuria de a darui. Am alergat intreg anul sa muncim, sa adunam, sa ne realizam, ne-am gandit numai la noi. Craciunul este momentul de relaxare, de bucurie, de reintalnire cu cei dragi, dar este si momentul cand trebuie sa ne gandim la cei nevoiasi din jurul nostru. Noi, impreuna, putem sa aducem mangaiere, alinare, ajutor si speranta celor aflati in nevoie.

Asociatia umanitara Misiunea Speranta pentru Romania lanseaza cu ocazia Sarbatorilor de Iarna campania umanitara ,"Fii Mos Craciun pentru o zi", care se va desfasura in perioada 10-25 decembrie 2013. Fiecare dintre dvs. poate fi Mos Craciun pentru copiii orfani, copiii strazii, batranii strazii, copiii bolnavi de cancer si leucemie, etc. In urma acestei campanii, vor beneficia de ajutor umanitar aproximativ 575 de persoane nevoiase.

In cele ce urmeaza va prezentam locatiile, proiectele si cazurile umanitare in care dumneavoastra, ca Mos Craciun, va puteti implica. Mos Craciun va avea si caravana, care va colinda toate locatiile si cazurile umanitare prezentate mai jos.

Caravana Mosului va strabate judetele: Arad, Bihor, Timis, Caras Severin, Hunedoara si va ajunge si la canalele din Bucuresti unde locuiesc copiii strazii.

Cele 11 proiecte umanitare in care va puteti implica, le puteti vedea detaliat pe linkul de: AICI.

Cei care doresc sa faca donatii pot vizita site-ul asociatiei Misiunea Speranta pentru Romani www.sperantapentruromania.ro sau sa folositi modalitatile de donatie de mai jos:

1. Doneaza online cu cardul, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

2. Doneaza online prin PayPal, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/

3. Doneaza prin transfer bancar / ordin de plata in conturile de mai jos, deschise pe numele asociatiei umanitare Misiunea Speranta pentru Romania, la BCR sau Raiffeisen Bank:

La RAIFFEISEN BANK

-IN LEI: RO 39 RZBR 000 006 001 204 2338 deschis la Raiffeisen Bank
-IN EURO: RO 24 RZBR 000 006 001 218 9757, la Raiffeisen Bank

CODE SWIFT: RZBRROBU

LA BCR

IN LEI: RO 31 RNCB 001 813 827 99 00001
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

Mai jos va prezentam pe scurt proiectele umanitare si cazurile sociale pe care le puteti sustine.

Alegeti pentru cine doriti sa fiti Mos Craciun pentru o zi!


1. Ajuta 14 batrani ai strazii paralizati sa aiba un adapost si lemne de foc pentru iarna

Din ce in ce mai multi batrani ajung in strada, alungati de propriii lor copii, sau din alte motive. Ajunsi in strada, indura foame, singuratate si frig.

Unii dintre ei se imbolnavesc si ajung in spital. Aici stau cateva zile, dupa care ajung din nou in strada. Pentru multi dintre acestia, in stare foarte grava, intoarcerea in strada ar putea fi fatala. Din acest motiv sunt trimisi la adapostul nostru pentru batranii strazii de spitalele din Arad, Oradea, Salonta si Ghioroc.

Actualul adapost pentru batranii strazii este aproape neincapator. Odata cu venirea frigului numarul batranilor strazii grav bolnavi, paralizati, imobilizati la pat sau cu handicap va creste semnificativ.

Asociatia umanitara Speranta pentru Romania a amenajat, partial, un nou adapost pentru batranii strazii, in comuna Cermei, jud. Arad. Acesta este un adapost mai special, pentru ca este destinat doar batranilor strazii paralizati, imobilizati la pat sau cu handicap.

In momentul de fata avem 14 batrani in aceasta situatie, care necesita o atentie deosebita si o ingrijire speciala. Noul adapost este aproape gata sa ii primeasca, insa nu este amenajat in intregime deoarece nu exista incalzirea centrala instalata si nici lemnele de foc.

Pentru a-i putea primi pe acesti batrani ai strazii paralizati in noul adapost este nevoie urgenta de materiale de constructie in valoare de 1.500 de euro. Incalzirea centrala si caloriferele vor costa alti 1.500 de euro.

Noul adapost va avea facilitatile si utilitatile necesare pentru persoanele cu handicap. Astfel, acesti batrani vor putea iesi in curte, se vor putea bucura de aerul curat si proaspat de la tara si de soarele binefacator.


2. Sponsorizeaza o masa calda pentru batranii strazii

Din 2007, Asociatia Umanitara Speranta pentru Romania organizeaza o masa calda pentru copiii strazii din Bucuresti. In fiecare an, in atentia noastra sunt 120 de copii ai strazii din zona Garii de Nord, Dristor si Grozavesti.

Pe cei mai multi dintre copiii strazii din aceste zone ii cunoastem deja, iar unii chiar ne sunt prieteni. Nevoile acestor copii ai strazii sunt mari si complexe.

Din pacate insa, noi nu le putem oferi mai mult decat o masa calda in diferite perioade ale anului, dar mai ales cu ocazia Sarbatorilor de Iarna. Va multumim dumneavoastra, sponsorii si donatorii nostri, pentru ca din 2007 ne-ati oferit resursele sa putem oferi acestor copii ai strazii cate o masa calda, de cateva ori pe an.

Vrem sa fim din nou alaturi de ei cu ocazia sarbatorilor de iarna. Vrem, din nou, ca ei sa vada ca exista persoane carora le pasa de ei, nu doar pentru a le oferi o masa calda, ci si pentru a sta de vorba cu ei, pentru a-i consilia si a le fi prieteni.

Va invitam sa fiti din nou alaturi de noi in actiunea pe care o vom organiza de Sarbatori. Avem nevoie de sustinerea ddumneavoastra financiara pentru a putea pregati o masa calda acestor copii ai strazii din Bucuresti.

Ca in fiecare an, speram ca Mosul sa aibe in atentie 120 de copii ai strazii. Pentru fiecare copil va fi nevoie de 20 lei. In aceasta suma este cuprins si un pachet cu alimente, pe langa masa calda pe care o vom oferi. In total va fi nevoie de 2.400 de lei.

3. Doneaza alimente pentru familii sarace, mame vaduve si copii orfani

Incepand cu anul 2006 de cand am inceput activitatea umanitara, am cunoscut multe familii sarace, mame vaduve, copii orfani, etc. Cea mai mare nevoie a acestora o reprezinta alimentele.

Cei mai multi dintre ei sunt fara locuri de munca, pentru ca traiesc in zone sarace, muncind doar ocazional. Sunt copii orfani de ambii parinti care sunt crescuti de bunici, traind la limita saraciei, dintr-o mica pensie si din alocatie Sunt mame vaduve care isi cresc cu dragoste si responsabilitate copiii, insa caresupravietuiesc de pe o zi pe alta.

Sunt persoane paralizate, grav bolnave, care traiesc numai din pensia de handicap de 230 de lei, din care trebuie sa isi plateasca intretinerea, mancarea si medicamentele. Unele dintre acestea sunt in pragul disperarii!

Ne dorim din toata inima sa ii putem ajuta pe toti acestia cu alimente de Sarbatori. Ne dorim sa le oferim un pachet cu alimente in valoare de 100 de lei. Cu ajutorul acestui pachet, fiecare mama vaduva, fiecare copil orfan, fiecare bunic, va putea avea mancare de Sarbatori.

Pentru familiile mai numeroase si mai sarace, valoarea alimentelor oferite va putea fi si de 200-300 de lei. In atentia noastra sunt 60 de familii (aproximativ 180 de persoane). Pentru toate acestea avem nevoie de 8.000 de lei pentru cumpararea alimentelor.

Facem un apel la dumneavoastra, sponsorii si donatorii nostri, sa ne sustineti cu fonduri pentru cumpararea si oferirea pachetelor cu alimente. Cei care au posibilitatea si care doresc ne pot sustine direct cu alimente.

4. Salveaza viata Andradei! 1500 de euro costa tratamentul Andradei pentru luna decembrie

Andrada Uskar este din Calan, jud. Hunedoara si sufera de leucemie. Pe Andrada, Asociatia noastra a cunoscut-o in urma cu un an de zile, cand fata s-a intors din Italia de la tratamentul pe care il efectuase la Clinica San Matteo.

Atunci cand am cunoscut-o, corpul Andradei inca suferea efectele tratamentului impotriva leucemiei cu cortizon si citostatice: parul ii cazuse complet, fata si corpul ii erau umflate, avea ameteli, lipsa de concentrare, etc.

Dupa un an de zile de tratament in Italia (2011-2012), medicii i-au prescris un tratament de inca doi ani de zile (2012-2014) pentru ca sansele de vindecare completa sa fie maxime.

Insa, acest tratament urma sa coste 1500 de euro lunar, bani de care familia Andradei nu dispunea. insa dragostea pentru fiica sa a facut-o pe doamna Viorelia sa caute toate posibilitatile pentru ca Andrada sa poata continua tratamentul si viata ei sa fie salvata.

Asa am ajuns sa o cunoastem pe Andrada, sa preluam si sa mediatizam cazul ei umanitar. Luna de luna am reusit, pana acum, sa strangem cu ajutorul dumneavoastra, fondurile necesare pentru ca Andrada sa poata continua tratamentul.

Efectele nu au intarzaiat sa apara! Parul a inceput sa ii creasca, starea sa fizica s-a ameliorat, ametelile au incetat si Andrada si-a reluat activitatea scolara la Liceul ,,Traian'' din Deva.

Ultimele analize realizate de Andrada in Italia, in data de 10.10.2013, arata rezultate foarte bune: boala Andradei este in remisie!

Cu toate acestea insa, Andrada trebuie sa continue tratamentul pentru ca boala sa nu recidiveze, pana cand medicii italieni vor declara ca leucemia a fost invinsa complet! Pana atunci, insa, luna de luna, Andrada are nevoie de ajutorul nostru financiar pentru continuarea tratamentului, in valoare de 1500 de euro (aproximativ 7000 de lei).

Andrada se pregateste acum de bacalaureat si doreste sa studieze Jurnalismul la Universitatea Bucuresti. Ea are nevoie de ajutorul nostru pentru tratamentul impotriva leucemiei din decembrie. Oricine doreste sa o ajute, poate folositi modalitatile de donatii prezentate mai jos.


5. Sponsorizeaza 45 de copii saraci si orfani cu rechizite scolare cu ocazia Sarbatorilor de Iarna

In luna Septembrie, odata cu inceputul noului an scolar, Asociatia Umanitara Speranta pentru Romania a oferit rechizite scolare pentru 45 de copii orfani si saraci.

Din suma stransa pentru acest proiect umanitar, am ales sa ajutam cat mai multi copii posibil, fara sa ne limitam, cum era planul initial, doar la cei 20 de copii orfani aflati in atentia noastra.

Aceasta a insemnat ca fiecare copil a primit mai putine rechizite scolare, dar in loc de 20 de copii, au fost ajutati 45. Am facut lucrul acesta cu speranta ca dumneavoastra, sponsorii si donatorii nostri, veti sustine din nou acest proiect umanitar, in preajma Sarbatorilor de Iarna, cand vom putea sa completam rechizitele necesare pentru acesti copii, in asa fel incat sa le ajunga pana la finalul anului scolar.Cea mai mare parte dintre acesti copii se afla in pragul abandonului scolar din cauza saraciei.

Odata cu rechizitele oferite, voluntarii Asociatiei noastre ii constientizeaza, atat pe copii, cat si pe parintii lor, de importanta educatiei pentru viitorul lor.

6. Doneaza lemne de foc pentru batranii strazii

Caravana lui Mos Craciun se va opri prima data la adapostul pentru batranii strazii din comuna Batar, judetul Bihor. Aici, 40 de batrani luati de pe strada primesc zilnic din partea noastra adapost, hrana si ingrijire in mod gratuit.

Pe cei mai multi dintre acesti batrani i-am luat de la gropile de gunoi ale marilor orase, din gari, de la colturile strazii unde cerseau, etc. Unii dintre acestia au fost alungati in strada de propriii lor copii.

Acest adapost pentru batranii strazii este intretinut doar cu ajutorul donatiilor si sponsorizarilor dumneavoastra. In iarna anului 2011, adapostul a fost finantat de Intensa SanPaolo Bank pentru introducerea incalzirii centrale.

Insa, pentru ca nu avem alte surse de venit decat donatiile, iarna de iarna ne confruntam cu lipsa de fonduri pentru achizitionarea lemnelor de foc. Cu toate acestea insa, va multumim ca an de an, dumneavoastra ati facut posibil ca acesti batrani sa beneficieze de caldura in adapost.

Lemnele pe care le avem in acest moment ne vor ajunge, cel mai probabil, pana la inceputul lunii decembrie. Pentru toata iarna, avem nevoie de 5 masini de lemne, iar fiecare masina costa 1.500 lei, adica de 7.500 lei in total. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a putea cumpara aceste lemne de foc.

Speram ca Mos Craciun sa gaseasca persoane doritoare care sa ii ajute pe acesti batrani ai strazii cu lemnele de foc si sa ii incarce in cinci remorci de lemne, pe care renii Mosului sa le traga pana in comuna Batar.

Facem un apel tuturor celor care pot sa ne ajute cu lemne de foc sau cu fonduri pentru a putea cumpara lemnele de foc pentru acesti batrani ai strazii.


7. Doneaza alimente pentru batranii strazii

Nevoia cea mai mare cu care ne confruntam, indiferent de timp, la adapostul pentru batranii strazii din comuna Batar, judetul Bihor, este lipsa alimentelor.

Nu este usor sa oferi zilnic si regulat trei mese pentru 40 de oameni, la care se adauga si cei 14 batrani ai strazii paralizati. Multumim tuturor persoanelor care, in cursul anului, au adus acestor batrani alimente, din putinul lor.

Multumim grupurilor de romani din Italia si Elvetia care, atunci cand se intorc in tara, aduc alimente pentru acesti batrani sarmani. Dincolo de toate greutatile cu care ne confruntam, ne dorim ca zilnic sa avem ce sa le punem pe masa acestor batrani.

Bucuria cea mai mare este atunci cand, indiferent de cat de imbelsugata sau saraca a fost masa, batranii ne zambesc si ne spun un sincer "Multumesc pentru masa!". Vrem, cu ocazia sarbatorilor de iarna, sa le oferim o masa imbelsugata acestor batrani.

Vrem ca de sarbatori, acestia sa nu duca lipsa de nimic. Fiecarui batran dorim sa ii oferim un pachet consistent cu alimente, in valoare de 100 de lei. In total vor fi 54 de batrani pentru care vom avea nevoie de 5 400 de lei.

Il rugam pe Mos Craciun sa aduca cat mai multe alimente pentru batrani: fasole, mazare, paine, paste fainoase, fructe, dulciuri, faina, orez, zahar, gemuri, etc. Credem ca Mos Craciun va gasi oameni care sa ii ajute pe acesti batrani si care sa ii umple sacul cu multe alimente.

Alta nevoie pe care o mai avem la adapostul pentru batranii strazii ar fi medicamentele. Dupa ani de locuit in strada, cei mai multi dintre acesti batrani ajung la noi grav bolnavi si necesita tratament. Orice donatie constand in medicamente sau fonduri pentru medicamente este, de asemenea, binevenita.


8. Doneaza lemne de foc si alimente pentru batranii saraci si neputinciosi

Caravana lui Mos Craciun va pleca mai departe prin mai multe localitati din Bihor, Arad, Timis, Caras Severin si Hunedoara, pentru a ajunge la mai multi batrani sau familii de batrani care sunt foarte saraci si traiesc la limita saraciei.

Cei mai multi dintre ei sunt singuri, neputinciosi si au pensii foarte mici. Ci mai multi dintre acesti batrani aunt in atentia noastra de mai mult timp, iar o parte dintre ei, din pacate, nu mai sunt printre noi.

Cea mai mare problema cu care se confrunta acestia, iarna de iarna, sunt lemnele de foc. Cu ajutorul sponsorilor nostri, in fiecare an, acesti batrani au primit din partea Asociatiei Umanitare "Speranta pentru Romania" lemnele de foc necesare. De asemenea, pentru ca vom fi in preajma Sarbatorilor de Iarna, dorim sa le oferim si cate un pachet de alimente, in valoare de 100 de lei.

In anul acesta, in atentia noastra sunt 10 familii de batrani carora dorim sa le oferim lemne de foc. Pentru fiecare familie vom avea nevoie de 1.000 de lei pentru achizitionarea lemnelor. In total, lemnele ne vor costa 10.000 de lei. Pentru alimente, avem in vedere 25 de familii de batrani pentru care vom avea nevoie de 2.500 lei. Acesti oameni nevoiasi au nevoie de ajutorul nostru. Va invitam ca de Sarbatori sa experimentam bucuria de a darui, bucuria de a face pe cineva fericit. Oamenii acestia nu au pe nimeni care sa ii ajute, s-ar putea ca noi si dumneavoastra sa fim unica lor speranta.

Despre Misiunea Speranta pentru Romania

Asociatia Speranta pentru Romania este dedicata activitatilor umanitare, venind in sprijinul celor mai dezavantajate categorii sociale: batranii strazii, copii strazii, copii orfani, mame vaduve, copii bolnavi de cancer si leucemie.

Autor: Asociatia Speranta pentru Romania

Sursa: www.paginamedicala.ro