• home
  • Stiri medicale

 
Kinetoterapia la copii

Kinetoterapia foloseste ca mijloace miscarile active si pasive, avand scopul de a preveni, corecta si recupera deficite functionale ce se pot dezvolta în toate stadiile de evolutie ale unei boli de natura ortopedica, neurologica sau reumatologica.

Ce este kinetoterapia si cand este necesara?

Ce este kinetoterapia? Din punct de vedere etimologic kinetoterapie înseamna terapie prin miscare si provine din limba greaca unde radacina acestuia - "kinesis" se traduce prin cuvantul "miscare".

Kinetoterapia

Kinetoterapia este o terapie realizata cu ajutorul miscarii prin care se incearca sa se restabileasca anumite functii ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonima cu gimnastica medicala, desi o inglobeaza. Kinetoterapia utilizeaza miscarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului, tulburare care poate duce la aparitia anumitor boli.

Neurochirurgia romaneasca, prezenta la nivel mondial

Nu cu mult timp în urma, scriam despre alegerea prof. dr. Ioan stefan Florian în conducerea World Academy of Neurological Surgery si despre alegerea sa ca presedinte al Euroacademiei Multidisciplinaria Neurotraumatologica, functie pe care o ocupa si în prezent. Trebuie amintite si calitatea sa de membru al American Association of Neurological Surgeons, precum si al European Association of Neuro-oncology, respectiv European Academy of Science and Arts.

Radiculoplexopatie diabetica

Un pacient în varsta de 54 de ani, din mediul urban, fumator, hipertensiv, dislipidemic, cunoscut cu diabet zaharat tip 2 de aproximativ sase ani, tratat cu insulina de patru ani, se prezinta la internare pentru valori glicemice

Sfatul psihologului

Sfaturi întelepte de la unul dintre cei mai recunoscuti psihologi la nivel mondial. Mihail Litvak - psihoterapeut si unul dintre cei mai recunoscuti psihologi la nivel mondial. El a fost primul care a dezvoltat un sistem de solutionare a conflictelor si primul care l-a aplicat în practica.

Manageri in sistemul medical

Avedis Donabedian, cel care a elaborat cunoscutul „model Donabedian", marcand începutul preocuparii pentru studiul calitatii sistemelor medicale, ar fi zis, pe patul de moarte, ca „secretul calitatii este iubirea, iubirea pentru pacienti si pentru profesie" si ca de la iubire trebuie pornite orice reforme si eforturi de ameliorare a sistemelor medicale.

Medicina de familie - congres

Medici de familie din toata tara s-au adunat la Iasi, la sfarsitul lunii octombrie, pentru a participa la Congresul Societatii Nationale de Medicina Familiei, care are loc o data la patru ani. Manifestarea stiintifica a reunit aproximativ o mie de medici de familie din tara si din strainatate, dar si medici din alte specialitati: medicina interna, cardiologie, pediatrie, diabet, pneumologie, neurologie, psihiatrie, ORL, dermatologie, gastroenterologie, nefrologie, reumatologie, geriatrie, endocrinologie etc.